Underhållning och feminism


En dag ur en föräldraledig liv. Skrutten ligger på golvet och leker samtidigt som jag och Giraffen viker tvätt. Vi har tittat på Gomorron Sverige och sen har tven stått på i bakgrunden under förmiddagen. Lagom till tvättvikningen börjar Dans för singlar.

20130823-195936.jpg
Ett riktigt skitprogram och på finska vad annars? Tangolandet Finland! Det är så dåligt att det nästan blir underhållande. Man skäms så åt allas vägnar inblandade och jag blir irriterad. Det är så pajigt alltihop och som om det inte räckte har porträtterar den en förlegad kvinnosyn. Deltagarna bestod av 6 kvinnor och 3 män. Två kvinnor på en gubbe (för gubbar var de oavsett åldern) alltså, suck! Kvinnorna skulle sen gå ut på en shoppingtur med mannen och välja en skjorta till dansen. Den skjortan som mannen slutgiltligen valde var den som fick gå på dans med honom. Hela vinklingen är hur kvinnorna är om de är tillräckligt intresserade av mannen osv. Allt handlar om vilken kvinna som är lämpligast och som man ska välja. Om kvinnan överhuvudtaget vill bli vald och om hon kanske skulle vilja ha någon annan av de 3 männen är det ingen som frågar. Att svt låter skiten slinka med i tv-tablån även om det är på förmiddagen är ofattbart. När det är public service finns det ju möjligheter att gå i framkanten och låta bli att visa sexistisksmörja.
Aja det är så livet ser ut det är vi föräldralediga och studenterna vi kollar på vad skit som helst för att bli underhållna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s